torstai 1. elokuuta 2013

Kesäkausi 2013, aloitus

Mikä on tämä laiskamato, joka tuolillani istuu? Lienee blogasmus laiskimus. Kesä kausi näytti ennakkokuikuiluiden perusteella jäävän muutaman sarjan kaudeksi, mutta kuukauden katselun jälkeen se saa huomattavasti enemmän kehuja kuin kevät. Hyvältä tuntuvia sarjoja löytyy nimettäväksi asti eikä niitä ole tullut edes tarve lytätä, ainakaan pahasti. Ja ihan ettei pilvilinnoiksi menisi, löytyy katselulistaltani muutama tunnelman laskijakin.

Alkaneet sarjat:

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya, katsottu 2/12
Niin paljon kuin rakastan TYPE-MOONia ja Rin Tohsakaa, tähän täytyy vetää raja. Söpöt tytöt taikatyttöilemässä puhuvat taikakepit apuna? Ei. Voi olla, että Illyalla olisi jotain tarjottavaa tällaisellekin kyyniselle ulisijalle, mutta nyt täyttää pahasti siltä sarja siirtyy dropattujen listalle. On hyvin mahdollista, että katson jakson pari jossain kohtaa lisää, mutta senkin vain toisella korvalla, koska en voi sietää pinkkiä kimitystä.

Tutun oloinen asetelma.
Genei wo Kakeru Taiyou, katsottu 4/12
Promokuvien perusteella toivoisi, että luvassa on jotain hienoa. Sen sijaan luvassa onkin Puella Magi Madoka Magica 2.ynh ja söpöt(?) tytöt taistelemasa tarotkorteilla. Madoka Magican tästä tekee se, että nätin demonintapposarjan sijaan kyseessä on sufferointisarja, vieläpä hyvin samalla tavalla kuin Madoka. Deamonia nimiset hirviöt ottavat ihmisiä hallintaansa ja aiheuttavat kaikenlaista ikävää, lähinnä onnettomuuksia, joissa kuolee porukkaa. Ongelma kuviossa on vanha tuttu. Deamonian kuolessa myös sen isäntä kupsahtaa, eikä erityisen nätisti. Päähenkilö tunnetusti saa kauheita tunnon tuskia ja niihin keskitytäänkin peräti kaksi jaksoa ja kaikki muu saa jäädä. Omaperäisyyspisteitä ei sada edes hahmoista. Jos haluaa jotain Madoka Magican kaltaista nähdä, kannattaa suoraan katsoa Madoka-leffat. Ne on ainakin taattua laatua, koska tekijätiimi on sama ja kaksi ekaa leffaa ovat recap animesta.

Gin no Saji, katsottu 3/12
Hiromu Arakawan maatalouskouluhuumorimangan animesovitus löytyy kesän noitaminA paikalta. Eikä ihme, koska sitä sopii katsoa ihan yleissivistyksen nimissä. Vaikka kyseessä on animesovitus, Arakawan kädenjälki on selvästi nähtävissä hahmoissa ja huumorissa. Myön opening ja ending tekijät ovat olleet aiemmin tekemississä Fullmetal Alchemistin kanssa. Gin no Saji on kaikin puolin miellyttävä kesäanime, animoinnista ääniin ja tarinaan. Manga on minulta jäänyt lukematta osittain ennakkoluulojen takia genreä kohtaan, mutta animen viihdyttävyys pyyhkäisee viimeisetkin epäilyksen hiekat silmistä. Gin no saji tulee varmasti olemaan miellyttävä katselukokemus, varsinkin kun Arakaran hahmot ovat poikkeuksetta mitä mainioimpia.

Senki Zesshou Symphogear G, katsottu 4/12
Maria (kuvassa) vs Tsubasa, round 1
Kuka muistaa talvikaudelta 2012 sellaisen animen kuin Senki Zesshou Symphogear? En itsekään olisi kyseistä sarjaa äkännyt ellen olisi siitä jälkeenpäin lukenut täältä. Sanon jo tässä vaiheessa, että G:tä ei kannata katsoa, ellei ole ensin nähnyt ensimmistä kautta. Toinen kausi hyppää saman tien tositoimiin, mitään sen enempää selittelemättä ja monta termiä jää hämärän peittoon, jos ensimmäinen kausi ei ole tuttu. Symphogearin ensimmäinen kausi oli varsinainen sekametelisoppa, mutta ainakaan toimintaa siitä ei puuttunut. Toinen kausi näyttää olevan paljolti samoilla linjoilla, joskin Symphogear-käyttäjien määrä on noussut viime kaudesta. Puvut ja biisit on uusittu eikä niissä ole mitään valittamista. Harmikseni Tsubasa Kazanari ei ole vielä vetänyt hernettä nenään antagonisti Maria Cadenzavna Even Black Gungnirista edesmenneen Kanaden takia, sillä kaipaisin henkilökohtaisempaa konfliktia hahmojen välille. 

Stella Jokaguin Koutou-ka C³-bu, katsottu 3/12
Lisää söpöjä tyttöjä tekemässä söp- siis ammuskelemassa toisiaan, airsoft-aseilla. Koko kerho tuntuu olevan päästään vialla, mutta Yura Yamaton kuvitelmakohtaukset alkavat muistuttaa aina vaan enemmän hallusinaatiota. Hieman huolestuttavasta pöljäilystä ja välillä lässähtävästä animoinnista huolimatta, C3-bu on ihan kelpo kesäanime, jota kyllä katsoo aikansa kuluksi. Joko mainitsin, että kerhon johtajan, Sonora Kashiman, seiyuu on Miyuki Sawashiro?

Viime kaudelta jatkavat:
Ginka Kikoutai Majestic Prince, katsottu 16/24
Ensimmäisen puoliskon hienosta noususta huolimatta olen taas innokkaasti repimässä hiuksia päästäni. Varsinkin kaikki hahmokemian kliseet ovat löytäneet paikoilleen ja meno alkaa muistuttaa enemmän ihmissuhdedraama-animea kuin hienosti animoitua avaruusmechamyllerryssarjaa. Jotain hyvääkin sentään on, mutta sekin kääntyy nopeasti miinuksesi, kiitos juurikin törpön hahmokemian. 

Shingeki no Koujin, katsottu 16/25
Toinen cour lähtee hienosti käyntii uudella openingilla, joka ainakin allekirjoittaneen mielestä on parempi kuin ensimmäinen, varsinkin full-versiona. OP-animaatio näyttää syöneen todella ison palan budjettikakusta, koska sen aikana päästään ihastelemaan ihan leffatason animointia. SnK on selvästi tehty kieli keskellä suuta ja suurilla odotuksilla, mutta nähtäväksi jää, lunastaako se kaikki antamansa lupaukset. Tahti on edelleen hieman odotuttava, mutta jakson 17 preview:n perusteella tällä viikolla päästään taas tositoimiin. Toinen iloinen uutinen on myös se, että potentiaalinen hahmokaarti on lähes kokonaan mukana ainakin toistaiseksi.

Toaru Kagaku no Railgun S, katsottu 16/24
Vihdoin loppunut Sisters-arc lipsahti ehkä vähän liikaakin Indexin uudelleen animoimiseksi. En ole emosarjaa katsonut kuin neljä jaksoa, mutta osaan lukea asioita interwebsin ihmemaasta, joten tiedän, että viimeisimmät jaksot olivat oikeastaan remake. Koska Indexin versio on näkemättä, on vaikea sanoa, olisiko arcin viimeiset tapahtumat, juurikin ne, jotka menevät päällekäin Indexin kanssa, voitu tiivistää. Silti tuntui siltä, että Railgun ja Index menivät liikaakin sekaisin. Nyt odotetaan jännityksellä, mitä seuraavaksi on luvassa. Mangassa olisi Daihasei festival seuraavana, mutta koska toista kautta on enää 8 jaksoa ja kyseinen arc on todella pitkä, sitä tuskin tullaan näkemään (enkä ole tutustunut kirjoihin, joten mene ja tiedä). Minulla on vain yksi vaatimus, filleriä tai ei: Needs moar Meltdowner!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti