maanantai 30. heinäkuuta 2012

Animekesä 2012 - mitä *****a minä katson!?

Kesäkauden katomislistallani:

Kauden dropatut:

Viimekaudelta jatkuvat:
Accel World,
Cardfight Vanguard,
Fairy Tail,
Pokemon Best Wishes kausi 2,
Yu-Gi-Oh! Zexal

Jotain uutta ja jotain vanhaa
Binbougami ga!:aa en olisi kuvauksen perusteella ruvennut katsomaan, mutta kun piti pakkomielteisesti saada vielä jotain watching-listaan, päädyin tuijottamaan ensimmäistä jaksoa. Binbougami ga! on täynnä viittauksia muihin animeihin ja sen omat vitsit ovatkin paljolti tätä perua. Seiyuut eivät ole itselle tuttuja eikä liiemmin muukaan tekijätiimi, mutta torstai(?)-iltojen ratoksi anime kelpaa kummasti. OP ja ED ovat muuten parhaimmasta päästä tällä kaudella.

Sword Art Online on taas yksi RPG-anime. Teeman suhteen alan olla vähän skeptinen, koska onhan nuo "jos kuolet pelissä, kuolet oikeasti" -animet (vrt. Dgimon) jo nähty. Lisäksi päähenkilötyttön paikkaa pitävä Asuna on nähty yhdessä jaksossa ja silloinkin vain joitain minuutteja. SAOssa on ongelmakohtia niin itse teeman kuin hahmojenkin suhteen, joten ymmärrän täysin, jos joku haluaa haukkua sen pystyyn. Itse kuitenkin tykkään SAOsta kahdesta syystä: animointi on vähintäänkin siedettävää ja musiikista vastaa, ylläri pylläri, Yuki Kajiura. OPin esittäjä on Fate/Zeron ekasta OPista tutuksi tullut LiSA, joten mitään eritystä vihareaktiota ei sekään saa aikaan.

Yuru Yurin toka kausi on mukana ihan sen takia, että katsoin ekan kauden viime vuonna ja tykkäsin ihan sikana! Ei Yuru Yurissa mitään funtiota ole, söpöt tytöt tekee söpöjä asioita voisi joku sanoa. Yleensä en välitä vastaavanlaisista teoksista, mutta Yuru Yuri on jollain käsittämättömällä mieleeni. Seiyuut tai tekijät eivät ole pahemmin tuttuja (en ole jaksanut tutustua keitä on mukana), joten sen piikkiin on paha laittaa. Luultavasti Yuru Yuri on mieleeni juuri nimessäkin esiintyvän yurin takia. Tyttöjen (suhde)kommelluksia on hauska katsoa.

Surkeaa moskaa
Ilmeeni parin Estetican jakson jälkeen.
Arcana Famiglia ja Hagure Yuusha no Estetica ovat sellaista kuraa, ettei niitä katsomalla itsensä kiduttaminen ole sen arvoista. Ainakaan jos on kyllästynyt haaremianimeen, niin siihen itseensä kuin käänteiseenkin. Arcana Famiglian animointi oli kaiken lisäksi derppailun huippu ja helpotti droppauspäätöstä huomattavasti. Estetican suurin ongelma on sen hahmoissa. Stereotypiaa kirkuvat imbesillit levittelevät "vahingossa" haavojaan ja muita vakojaan päähenkilöpojalle ja sitten vielä kehtaavat kirkua perään. Kasvattakaa naiset (fiktiivistä) munaa! Hahmokaarti ei ole yhtään sen parempi Arcanassa, sillä shonenia katsoneena olen hiusrajaani myöten täynnä "näil on kaikilla omat kivat pikku erikoiskykynsä, jotka eroaa somasti toisistaan" -mentaliteettia.

Wanha vitsi
Mitään sanottavaa minulla ei ole edelliseltä kaudelta jatkuvista animeista. Ne eivät ole niin huonoja, että ne voisi kylmästi dropata, mutta eivät niin hyviäkään, että niistä jaksaisi kertoa. Paitsi se pikku tikku perseessä, että Fairy Tailissa on tällä hetkellä menossa fillerikausi, jonka järkiperäisyyttä epäilen hyvin vahvasti.

Seuraavaksi varmaan kirjoitan kevätkauden päättyneistä sarjoista (vihdoin ja viimein).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti