perjantai 29. kesäkuuta 2012

Desucon 2012 - Ihanuuden desusunnuntai


Sunnuntaiyö meni neljään asti ihan kivasti. Juttuni lähtivät enemmän kuin lievästi lapasesta ja tylsyys pysyi kaukana. Neljän jälkeen meno alkoi olla sen verran väsynyttä, että tylsistyminen uhkasi ja väsymys hiipi takaapäin. Kuten Frostissa, selviydyin tästäkin yöstä Kekkistä paremmin ja, toisin kuin hän, olin valmis ottamaan uusiksi - heti viikon kesäunten jälkeen. Myönnettäköön, että alkoi hieman kiukuttaa, että herra valvoo desuyön, vaikka tietää seuraukset ja sitten marisee kun on jo liian myöhäistä.

Kun Jussi Karin YKSI ANIME, YKSI HAHMOKAARTI, YKSI JOHTAJA vihdoin kymmeneltä alkoi, oli allekirjoittaneenkin olo kuin haudasta noussut. Luennon alku menikin osittain ohi korvien, mutta kun Pokemon mainittiin virkistyin kummasti. Vaikka Jussi Kari olikin selvästi huonossa hapessa, itse ainakin viihdyin luennolla, sen mikä hereillä pysyin. Alkupään nuokahtelut jäivät onneksi Pokemonin kohdalla enkä ainakaan nukkunut kuten ilmeisesti muutama muu.

Jäimme pääsaliin AMV-kisaa odottamaan. En ollut varma mitä odottaa, koska olin ennen sitä nähnyt vain osan yhdestä kisasta. Videot olivat hienoja, mutta järjestelyn puolesta jäi toivomisen varaa, koska volyymi oli ihan liian kovalla joidenkin videoiden kohdalla. Siinä lensi kyllä silmistä viimeisetkin rippeet unihiekoista, ja melkein kuulokin korvista. Final Fantasy -videoita oli muuten ihan järkyttävä määrä. Oliko niitä sitten tehtykin niin hirveästi vai pääosa vain valittu näytettäväksi, tiedä häntä. En ole mikään FF-fani, joten en ollut erityisen mieltynyt videoihin, mutta joku fani varmaan tykkäsi. Paras hyvän mielen video sai muuten minutkin paremmalle tuulelle, osittain varmaan siksi, ettei sen volyymi ollut liian lujalla.

Loppuconi menikin sitten syömisen ja korttien parissa. Päättäjäiset olivat ihan viihdyttävät, mutta Visual Gayn loppuesitys meni mielestäni vähän överiksi. Olen varmaan joko liian kriittinen tai nillityskynnykseni ihan liian matala. Kaduin, etten mennyt katsomaan Aki Hatan ohjelmia, koska päättäijissä sain hänestä varsin miellyttävän vaikutelman. Toivottavasti tulee toistekin ja vihjaa Yuki Kajiuralle, että Suomen coniin kannattaa tulla kunniavieraaksi (tämä myös kunniavierasvastaaville vink vink).

Desuviikonloppu tiiviisti:
+ upea EC-karsinta
+ Rimppu <3
+ Aki Hata
+/- paljon mielenkiintoista ohjelmaa, vaikka osa sisällöstä ja nimistä derppasi
- selänkääntötempaukset cosplayesityksissä

PS. Jos näit/tiedät kuka cossasi Natsuki Kugaa Mai-Himestä lauantaina, hihkaise tähän suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti